Att läsa på distans

Miroi e-Learning är ett studieupplägg som gör det möjligt för dig att läsa vuxenutbildning varifrån du vill i landet. Som elev på Miroi e-Learning har du inte bara har tillgång till en lärare utan ett helt lärarlag som arbetar heltid med distansundervisning per telefon, e-post, Adobe Connect eller Skype. Det innebär i praktiken att du kan få hjälp hela arbetsdagen, alla dagar i veckan (förutom vissa storhelger). Kursstarterna är dessutom löpande under hela året vilket ger dig frihet att börja när det passar dig.

STORT UTBUD
Det finns över 250 kurser för dig att söka inom Miroi e-Learning. Beroende på hur ditt vardagsschema ser ut, kan du välja att studera på hel-, halvfart eller 25 procent. Samtliga kurser är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Kom ihåg att utbudet ibland kan skilja sig från kommun till kommun.

PERSONLIG KONTAKT MED LÄRARE OCH KURSARE
Du når dina lärare per telefon och e-post under hela arbetsveckan. Vi är noga med att du alltid ska bli bemött som en individ, inte som ”en i mängden”. Denna tumregel beskriver många som den största fördelen med att studera på Miroi e-Learning. Vår lärplattform Exlearn gör det dessutom möjligt för dig att utföra uppgifter i grupp med andra som läser på distans. Via online-klassrummet blir du bekant med kursare och kan enkelt knyta nya kontakter.

DU KAN FÖRBEREDA DIG I TID
Du får allt studiematerial inklusive kursinformation och Individuell studieplan, mejlat till dig i god tid före kursstart. Via Mirois webbplats kan du klicka dig fram till din kurs/kurser och förbereda dig ytterligare inför studierna genom att ta del av upplägg och information.

LÖPANDE INTAG
Du kan skriva in dig på någon av våra kurser och börja när du vill, vi har löpande intag året om. Du inleder alltid en Miroi Distans-kurs på en måndag. Studieanvisningar samt detaljerad information om veckans kursinnehåll, hittar du på webbplatsen. Mirois webbplats är skapad för att underlätta så mycket som möjligt för dig som elev.

VEM KAN LÄSA VUXENUTBILDNING?
Vuxenutbildning kan antingen ske på grundläggande eller gymnasial nivå. Grundläggande vuxenutbildning ger dig grundskolekompetens och riktar sig till dig som: är vuxen (rätten börjar gälla från och med 1 juli det år man fyller 20 år), saknar de kunskaper som barn och ungdomar får i grundskolan samt är folkbokförd i en kommun. Man kan studera i en annan kommun än sin egen om man vill det. Behörig till gymnasial vuxenutbildning är varje kommuninvånare som är bosatt i landet och i övrigt uppfyller föreskrivna villkor: från och med andra kalenderhalvåret det år han fyller 20 år eller när han slutfört utbildning på ett nationellt program eller likvärdig utbildning i gymnasieskolan (Skollagen, 11 kap 19 §). För varje kurs måste man: sakna eller ha brister i de kunskaper som kursen ska ge ha förutsättningar att följa kursen. (Förordning om kommunal vuxenutbildning, 3 kap)

31 Kommentarer
 1. Balsam
  Balsam says:

  Hej
  Jag bor i Göteborg och vill läsa barn och fritid på distans för jag vill jobba som barnskötare eller fritidsledare, har erfarenhet på båda och har 20p pedagogik på universitet. Vill anmäla mig, vilka kurser behöver jag?
  Måste jag komma till Mölndal för att anmäla mig?
  Tack i förhand.
  Hälsningar
  Balsam

  Svara
 2. Malory
  Malory says:

  Hej!
  Jag har inte gått gymnasiet alls pga privata orsaker (men har behörighet). Jag vill bli undersköterska och undrar om det går att läsa hos er via distans till just undersköterska även fast man inte gått gymnasiet?

  Svara
 3. Abdi
  Abdi says:

  Hej Simon!

  Jag har läst en del av dina svar på frågorna i kommentatorsfältet, och dina svar cirkulerar på att man ska gå vi sin kommunala vuxenutbildning. Jag bor till ex i Malmö, och vill gärna läsa några kurs på distans, så jag kan inte anmäla mig direkt till Miroi, utan jag måste anmäla mig via Malmö V.L.C, stämmer det?

  Vänligen
  Abdi

  Svara
 4. Rana
  Rana says:

  Hej!
  jag vill studera engelska på distans men jag har a kassa och jag vet inte om jag kan studera på distans eller inte?
  MVH
  Rana

  Svara
  • simon
   simon says:

   Det du får göra är att kontakta din kommunala vuxenutbildning och höra vad som gäller där du bor. Lämpligt kan vara att prata med en studie och yrkesvägledare. Lycka till.

   Svara
 5. Badral
  Badral says:

  Hej, jag vill läsa svenska som andraspråk på grundläggande nivå Y.Jag bor i Malmö men jobbar i Löddeköpinge.Jag skulle vilja läsa 50%.med vänliga hälsningar! Badral Diallo.

  Svara
 6. Milla
  Milla says:

  Hi

  Jag bor i Trelleborg men jag jobbar på Malmö. Jag vill anmäla mig på Svenska som andraspråk 2 på distans. Trelleborg kommun godkänner mina studier i Malmö. Hur kan jag anmäla mig på den här kurs? När börjar nästa kurs? Jag kunde inte hitta information on den här kurs.

  Tack
  Milla

  Svara
  • simon
   simon says:

   Bäst är att du kontaktar Malmö Vägledningscentrum:
   E-post: vagledningscentrum@malmo.se
   Tel: 040-34 49 95

   Malmö Vux på Det finns flera olika ansökningsperioder. Malmö har många flexkurser som har kontinuerliga starter under året medan de sammanhållna yrkesutbildningarna bara har några få starter. Håll dig uppdaterad genom att gå in på sidan Kurser och utbildningar eller besök ansökningswebben, http://www.malmo.se/komvuxansokan

   Lycka till!

   Svara
 7. bella
  bella says:

  Hej! Är det möjligt att läsa 1000 gymnasiet poäng på deltid hos er, samtidigt som man jobbar heltid?

  Jag vet att det låter galet. Men jag vill inte sluta jobba.

  Vad för ämnen erbjuder ni för att får ett handels och administration yrkesexamen?
  Hur många poäng är det?

  Svara
  • simon
   simon says:

   Hej,

   Jag tror det är bra om du tar dessa frågor med din kommuns vuxenutbildning och deras yrkes- och studievägledare.Dom kan hjälpa dig med vad kommunen har att erbjuda och om det är lämpligt att hinna med så många poäng. Är det specifikt Mirois kurser du undrar över är du mer än välkommen att kontakta oss på: 010-788 00 39 | vardagar: 13.00-15.00

   Svara
 8. Asmaa Ridha
  Asmaa Ridha says:

  Hej!
  Jag har anmält mig på distans kurs både svenska som andra språk 2 och natur 1b och det var startkurs redan började i sep och jag vet inte hur man gör sen. ska man göra en ny anmälan nästa år eller hur

  Svara
  • simon
   simon says:

   Hej,

   Bäst är om du snarast kontaktar tex studie och yrkesvägledaren på din kommunala vuxenutbildning så hjälper dom dig. Lycka till!

   Svara
  • simon
   simon says:

   Hej – Det beror lite på vart du bor men enklast är att du kontaktar din kommunala vuxenutbildning där du bor. Ta tex kontakt med deras studie och yrkesvägledare så kommer dom hjälpa dig. Lycka till och hör av dig om det blir problem.

   Svara
  • simon
   simon says:

   Hej. Du kontaktar snarast den kommunala vuxenutbildning där du blivit antagen (tex studie och yrkesvägledaren) och säger att du inte har möjlighet att påbörja utbildningen.

   Svara
 9. Linus Marjeta
  Linus Marjeta says:

  Hej, jag skulle vilja fixa min gymnasiekompetens via Miroi, har läst via Miroi förut men omständigheterna då var dåliga och jag klarade det inte då. Undrar däremot nu vart jag ska vända mig, bor för närvarande i Trollhättan

  Svara
 10. nader
  nader says:

  hej,
  jag är folkbokförd I Malmö kommun, får jag studera på distans fast de kurser jag beviljade erbjuds inte I Malmö?.
  MVH
  NADER

  Svara
 11. Maryam Wardak
  Maryam Wardak says:

  Hej!
  Jag skulle vilja studera spanska på distans men jag vet inte hur man anmäler sig till denna kurs. Jag vore tacksam för all hjälp.

  Med Vänliga Hälsningar
  Maryam Wardak

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *