Gott nytt år!

Hej!

Vi på Miroi tänkte passa på och önska er alla ett gott nytt år och på samma gång tacka för det året som varit.

Det har hänt en hel del under året inom Mirois vuxenutbildning och vi har utvecklat vår egna lärplattform med ett antal nya och effektivare tjänster såsom digitala betygskataloger.  I december har vi färdigställt utvecklingen av digitala prov och dessa kommer införas successivt fr.o.m januari för alla våra kurser. Detta innebär att vi kommer kunna erbjuda er möjligheten för era elever att göra sina prov från valfri plats. Eleven identifierar sig med hjälp av e-legitimation, loggar in på Exlearn och gör provet.

Det kommer även innebära förbättringar när det gäller de elever som skriver i sal med snabbare handläggningstider och mindre fel då proven skickas direkt till läraren utan att behöva postas eller scannas in.

Det kommer också försvåra för eventuellt fusk då en stor del av provet tar frågor från en databas så att inget prov blir helt likt det andra.

Detta gäller givetvis inte de nationella proven utan bara våra egna prov, omprov och prövningar.

Hälsningar // Robin Kahlbom
Rektor

5 Kommentarer
 1. Johanna Krohn
  Johanna Krohn says:

  Som jag tolkar det så kommer alltså möjligheten att göra salsprov att finnas kvar; förutom nationella prov även på era egna prov, omprov och prövningar? Förändringen består i att ni kommer att ha flera alternativa sätt att genomföra prov än tidigare. Har jag uppfattat det rätt?

  Svara
  • Robin Kahlbom
   Robin Kahlbom says:

   Hej Johanna!

   Det är rätt uppfattat. Alla icke nationella prov kommer vara digitala och kan göras som vanliga prov i sal eller på distans. Så vi har en möjlighet till för eleverna att utföra prov vare sig de är i prövningar eller kurser.

   Svara
  • Robin Kahlbom
   Robin Kahlbom says:

   Hej!

   Vi har valt att säkerställa det hela med e-legitimation. Om en person låter någon annan använda sig av dennes e-legitimation för att göra ett prov så är detta olagligt och personen riskerar fängelse upp till 6 månader eller 2 år vid grövre överträdelse. Se brottsbalken 15 kap 12 §: http://www.lagen.nu/1962:700.

   Svara

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Dela gärna med dig av din erfarenhet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *