Starta Eget

Har du drömmar om att starta eget?
Gör en rivstart med oss.

Drömmer du om att starta eget? I så fall är du inte ensam. För många är det en lockande tanke att bli sin egen chef. Men det är lika bra att säga som det är: Att vara egenföretagare är tufft. Det innebär stora möjligheter, men ställer också stora krav på dig. Mirois Starta eget-utbildning är till för dig som vill veta hur det egentligen är att driva eget företag. Den är för dig som vill utmana dig själv; oavsett om du redan har en affärsidé eller bara vill undersöka om entreprenörskapet är något för dig.

Kursen är flexibel och anpassas efter dina behov och förutsättningar. Du lär dig hur det är att arbeta som entreprenör. Du jobbar med din affärsidé. Kursen ger dig också chansen att se om du är rätt person att driva ett företag.

Under ett antal veckor får du praktisk utbildning och handledning av lärare som alla har erfarenhet från egna företag. De guidar dig genom företagandets alla vinklar och vrår och hjälper dig att lägga grunden för ditt företag. Tillsammans med lärarna bollar du idéer och utvecklar din affärsidé och affärsplan.

Du jobbar med företagskontakter och studerar grundläggande teori inom till exempel företagsekonomi och administration. Du får chansen att förbereda dig så väl som möjligt innan du startar den spännande resa som det egna företagandet är. Målet är att du ska kunna presentera en färdig affärsidé för Arbetsförmedlingen.

Intresserad av Starta eget-utbildningen? Tala med din handläggare på Arbetsförmedlingen eller kontakta oss på Miroi.

Miroi. Vi hjälper dig mot jobb.

VAR ERBJUDER MIROI DEN HÄR KURSEN?