Hotellreceptionist

Mål med utbildningen

Din elev har valt en vuxenutbildning med inriktningen Säljare i butik.
Eleven läser teori i skolan och praktiserar hos dig. På arbetsplatsen är det meningen att eleverna skall få praktisk erfarenhet av att arbeta i en butik. Målet är att eleven skall kunna vara anställningsbar efter avslutad kurs.

Eleven skall arbeta åtta timmar per dag. Tanken är att eleven skall få prova på olika moment inom arbetet som säljare i butik men också kunna utföra arbetet självständigt för att lära sig yrket. Eleven skall efter avslutad utbildning erhållit de kunskaper som behövs för att arbeta i butik som säljare.

Service, bemötande och gäster

Tycker du om att träffa gäster, gillar service och är positiv som person? Tar du dessutom gärna ansvar och har sinne för ordning skulle du säkert trivas som hotellreceptionist.

Utbildningen ger en förståelse för hur service fungerar i en hotellreception, vad som är service, hur man ger information till olika gäster och hur man bemöter olika gästers krav på service. Som hotellreceptionist krävs att du är serviceinriktad, stresstålig, ordningsam, självständig och flexibel. I kurserna ingår teori varvat med APL (Arbetsplatsförlagt lärande).Förutom att lära dig service och försäljning får du i denna utbildning även kunskap och förståelse för marknadsföring och hotellekonomi. I yrket ingår bokningar, in- och utcheckningar, telefonsamtal, information och kassahantering.

Utbildningen bygger i mycket hög grad på ett nära samarbete mellan utbildnings­anordnaren och praktikplatsen. Under praktiktiden behöver du som elev ta aktiv del i verksamheten.

Vad ska du kunna innan du börjar den här utbildningen?

Du behöver ha goda kunskaper i Word, Excel och PowerPoint samt svenska motsvarande gymnasienivå.

Studietakt

Antal veckor per kurs är baserad på heltidsstudier, 100%. Om studietakten minskas till 50% fördubblas tiden, i 25% studietakt fyrdubblas kurslängden.

Distansstudier

Studierna genomförs via distansteknik vilket innebär en stor flexibilitet för dig. Du kan påbörja valfri kurs valfri vecka och läsa i din individuella studietakt. Du kan i lugn och ro, från vilken plats och under vilken tid på dygnet som helst, genomföra dina studier. Våra utbildningar kan enkelt kombineras med föräldraledighet, oregelbundna arbetstider, deltidsarbete mm. Din lärare följer dig under hela utbildningen.

Kurs – Kurskod – Poäng