Konferensvärd

Konsten att läsa av kundens behov

Tycker du om att möta kunder, gillar service och har en förmåga att snabbt ställa om? Då är konferensvärd något som du säkert skulle trivas med.

Att arbeta som konferensvärd innebär att man är den person som sköter om den praktiska hanteringen av en konferens. Som konferensvärd bör du ha ansvarskänsla och ordningssinne samt snabbt kunna sätta dig in i olika kunders behov och önskemål för att kunna hitta den bästa lösningen för just den specifika konferensbeställaren.

Förutom att lära dig service och försäljning får du i denna utbildning även kunskap och förståelse för marknadsföring och hotellekonomi. I yrket ingår att planera konferenser, skriva offerter, möblera och sköta servicen under en pågående konferens. Utbildningen ger förståelse för hur en konferensavdelning fungerar, vad som är service, hur man ger information till olika typer av gäster och hur man bemöter olika gästers krav på service. Som konferensvärd krävs att du har personliga egenskaper som att du är serviceinriktad, stresstålig, ordningsam, självständig och flexibel. I kurserna ingår teori varvat med APL (Arbetsplatsförlagt lärande).
Utbildningen bygger i mycket hög grad på ett nära samarbete mellan utbildnings­anordnaren och praktikplatsen. Under praktiktiden behöver du som elev ta aktiv del i verksamheten.

Vad ska du kunna innan du börjar den här utbildningen?

Du behöver ha goda kunskaper i Word, Excel och PowerPoint samt svenska motsvarande gymnasienivå.

Studietakt

Antal veckor per kurs är baserad på heltidsstudier, 100%. Om studietakten minskas till 50% fördubblas tiden, i 25% studietakt fyrdubblas kurslängden.

Distansstudier

Studierna genomförs via distansteknik vilket innebär en stor flexibilitet för dig. Du kan påbörja valfri kurs valfri vecka och läsa i din individuella studietakt. Du kan i lugn och ro, från vilken plats och under vilken tid på dygnet som helst genomföra dina studier. Våra utbildningar kan enkelt kombineras med föräldraledighet, oregelbundna arbetstider, deltidsarbete mm. Din lärare följer dig under hela utbildningen.

Kurs – Kurskod – Poäng