Nyföretagare (Starta eget)

Från idé till succé

Har du en affärsidé eller lockas du av livet som egenföretagare? Att starta eget företag är något som många drömmer om. Denna utbildning ger dig en bra förståelse för att starta en egen verksamhet. Du får lära dig allt från affärsidé till marknadsföring samt organisation och ledarskap.

Det finns en mängd fördelar med att driva eget företag, men det är även förenat med ett stort ansvar. Utbildningen ger dig ett helhetsperspektiv på vad det innebär att starta och driva ett företag från grunden. Du får möjlighet att driva ett företag ”på låtsas” och lär dig att upprätta en enklare budget, bokföring, årsbokslut samt att utforma en bra affärsplan och söka finansiering. Utbildningen orienterar dig i olika bolagsformer och lär dig att genomföra enklare marknadsundersökningar. En god insikt inom den juridik som styr och reglerar en företagares vardag är av stor vikt vid start av egen verksamhet.

Under hela utbildningen arbetar du med din egen affärsidé (fiktiv om du inte har en färdig).
Innan utbildningens slut vet du om din affärsidé är hållbar, om det finns en marknad för dina varor/tjänster. Du har klart med företagsform, budget, tidsplan m.m.

Vad ska du kunna innan du börjar den här utbildningen?

Du behöver ha goda kunskaper i Word, Excel och PowerPoint motsvarande ECDL eller Programhantering. God erfarenhet av arbetslivet är en fördel, främst inom det område du har tänkt starta din verksamhet.

Studietakt

Antal veckor per kurs är baserad på heltidsstudier, 100%. Om studietakten minskas till 50% fördubblas tiden, i 25% studietakt fyrdubblas kurslängden.

Distansstudier

Studierna genomförs via distansteknik vilket innebär en stor flexibilitet för dig. Du kan påbörja valfri kurs valfri vecka och läsa i din individuella studietakt. Du kan i lugn och ro, från vilken plats och under vilken tid på dygnet som helst, genomföra dina studier. Våra utbildningar kan enkelt kombineras med föräldraledighet, oregelbundna arbetstider, deltidsarbete mm. Din lärare följer dig under hela utbildningen.

Kurs – Kurskod – Poäng