Programmerare

Att skapa användarupplevelser

Tycker du om att lösa problem och har känsla för logik och struktur? Om du dessutom är intresserad av datorer och teknik har förutsättningarna att bli en bra programmerare.

Programmerare kan arbeta med allt ifrån dataspel till avancerade styrsystem för tillverkning inom industrin. Arbetet kräver samarbetsförmåga och noggrannhet kombinerat med ett väl utvecklat logiskt tänkande. I yrket ingår att analysera problem och att översätta instruktioner till kommandon i ett programspråk. Därför är denna utbildning lämplig för dig som har en problemlösande attityd, samt känsla för logik och struktur. Här får du, förutom grunderna i programmering, även kunskaper i databashantering vilket innebär att du kan arbeta med att utforma och administrera databaser.

Utbildningen ger fördjupade teoretiska och praktiska kunskaper i ett objektorienterat programspråk, C++. Du lär dig språkets viktigaste datastrukturer och algoritmkonstruktion.

Vad ska du kunna innan du börjar den här utbildningen?

Du behöver ha goda datorkunskaper motsvarande minst ECDL eller Programhantering. Du bör också ha goda kunskaper i engelska.

Studietakt

Antal veckor per kurs är baserad på heltidsstudier, 100%. Om studietakten minskas till 50% fördubblas tiden, i 25% studietakt fyrdubblas kurslängden.

Distansstudier

Studierna genomförs via distansteknik vilket innebär en stor flexibilitet för dig. Du kan påbörja valfri kurs valfri vecka och läsa i din individuella studietakt. Du kan i lugn och ro, från vilken plats och under vilken tid på dygnet som helst, genomföra dina studier. Våra utbildningar kan enkelt kombineras med föräldraledighet, oregelbundna arbetstider, deltidsarbete mm. Din lärare följer dig under hela utbildningen.

Kurs – Kurskod – Poäng