Turistinformatör

Aktiviteter, attraktioner och gäster

Tycker du det är roligt att berätta om och visa attraktioner och aktiviteter för gäster? Är du dessutom positiv, serviceinriktad och bra på försäljning har du förutsättningarna för att bli en bra turistinformatör.

En turistinformatör arbetar med att sälja in och boka boende, aktiviteter och attraktioner för besökare. Jobbet kan också innebära guidning. Turistinformatören är det viktiga ansiktet utåt eller den trevliga telefonrösten som sakligt och serviceinriktat säljer in områdets produkter på bästa sätt. Som turistinformatör måste du kunna mycket om den region du företräder och skapa ett brett kontaktnät med de lokala turistföretagen. Du ska förstå kundernas behov för att sedan kunna matcha utbudet av produkter mot kundernas önskemål. Tänkbara arbetsplatser efter utbildningen är turistbyråer, regionala turistråd, hotellreceptioner, biljettkontor eller direkt mot gäst inom ett turistföretag.

Utbildningen ger en förståelse för hur olika marknader, målgrupper och aktörer fungerar och samverkar inom turistindustrin. Den ger också kunskap i den svåra konsten att alltid ge god service och även förståelse för hur olika gästkategorier ställer olika krav på service. Ett nytt språk ingår också, välj mellan tyska, spanska, franska eller italienska.

Efter denna utbildning kan du läsa kursen ”Arbetsmarknad för turism” som är 10 veckor lång, där 8 veckor utgörs av praktik på ett företag i turistbranschen. Detta ger dig möjlighet att pröva dina kunskaper i skarpt läge och möjlighet att skapa ditt eget nätverk av kontakter, som i många fall leder till arbete.

Vad ska du kunna innan du börjar den här utbildningen?

Du behöver ha goda datorkunskaper samt betyg i Svenska B och Engelska B eller motsvarande. Du bör vara intresserad av service, vara säljande och utåtriktad.

Studietakt

Antal veckor per kurs är baserad på heltidsstudier, 100%. Om studietakten minskas till 50% fördubblas tiden, i 25% studietakt fyrdubblas kurslängden.

Distansstudier

Studierna genomförs via distansteknik vilket innebär en stor flexibilitet för dig. Du kan påbörja valfri kurs valfri vecka och läsa i din individuella studietakt. Du kan i lugn och ro, från vilken plats och under vilken tid på dygnet som helst, genomföra dina studier. Våra utbildningar kan enkelt kombineras med föräldraledighet, oregelbundna arbetstider, deltidsarbete mm. Din lärare följer dig under hela utbildningen.

Kurs – Kurskod – Poäng